Data engineering

U kunt bij Oreion terecht voor het ontwikkelen van compleet nieuwe databases en revisies van bestaande omgevingen. Met meer dan 20 jaar ervaring op het Microsoft SQL Server platform is uw project in handen van een expert die helemaal thuis is in datamodellering, implementatie en beveiliging van uw gegevens.

Heeft u een bestaande Microsoft Access database die niet meer voldoet aan de eisen van deze tijd? Oreion adviseert en helpt u graag de data en business logic naar een hoger niveau te tillen. De bestaande interface nemen we meteen grondig onder handen zodat deze nog jarenlang meekan.

Data integratie

Het samenbrengen, integreren en hergebruiken van data uit verschillende bronnen kan enorm veel winst opleveren. Losstaande toepassingen zonder koppelingen met bijvoorbeeld een HR pakket, de financiele adminstratie of een EPD en waarin deze gegevens nogmaals apart worden ingevoerd en bijgehouden is dubbel werk en vragen om problemen.

Oreion heeft de kennis in huis om gegevens tussen verschillende bronnen op elkaar af te stemmen en aan te sluiten. U slaat hiermee twee vliegen in één klap: Minder werk én een hogere kwaliteit van uw totale dataset.

Datawarehousing en BI

Heeft u niet meer voldoende aan de standaard rapportages uit uw toepassingen en wilt u af van alle losse rapporten die afdelingen maandelijks aanleveren? Dan bent u toe aan een datawarehouse waar alle informatie binnen uw organisatie bijeengebracht is.

Meer data en meer informatie is echter geen garantie voor meer inzicht. Dat ontstaat vaak pas bij de visualisatie. Een grafiek of een infographic vertelt vaak meer dan duizend woorden of saaie rapporten in tabelvorm. Oreion brengt data uit verschillende omgevingen voor u samen, integreert, modelleert en prepareert voor de BI tool van uw keuze.

Door een laag te bouwen tussen de verschillende bronsystemen en de BI tool waarmee u uw dashboards en rapportages ontwikkelt, kunt u een vliegende start maken. Het opschonen en modelleren gebeurt centraal en alle feiten en dimensies staan voor u klaar. U kunt zich volledig richten op rapportage en presentatie.

Datamigraties

Vroeg of laat zal elke organisatie met een migratie van data te maken krijgen. Bijvoorbeeld bij een migratie naar de cloud of bij de conversie van gegevens naar een nieuw softwarepakket. Een conversie is eigenlijk altijd maatwerk. In nauw overleg met de opdrachtgever en de projectgroep analyseert Oreion de nieuwe omgeving en de bestaande gegevensbron. Samen stellen we een strategie op en bepalen we de milestones in het migratietraject.

Onder het motto "eerst lopen, dan rennen" bouwen we het hele proces stap-voor-stap op waarbij telkens proefmigraties worden uitgevoerd bij elke milestone. Zo hebben we bij de definitieve livegang van het nieuwe systeem niet alleen een generale repetitie gehad, maar óók de vele vingeroefeningen die daar altijd aan vooraf gaan.

Data analyse

U kunt bij Oreion terecht voor onderzoek en analyse van uw gegevens. Als gevolg van eerdere migraties en jarenlange bewerkingen kan vervuiling opgetreden zijn in uw dataset. We houden de data tegen het licht, identificeren lacunes en dubbelingen. Na analyse en beoordeling kan Oreion ook de scripts voor u schrijven die de data weer helemaal op orde brengt.